No products in the cart.
0.00 0

BLOOM – מותג הקוקטיילים המבוקבקים מבית היוצר של גורמי ספיאשווילי.

ברכות

הגעתם ל -

USA

ברוכים הבאים לסיור הוויסקי העולמי!

במידה והמוסיקה לא מתנגנת אנא לחצו על כפתור הplay

מומלץ להפעיל רמקולים (רמת הווליום מותאמת לחוויה מושלמת לכן יש לכוון את העוצמה אצלכם על 100%)

העמוד מותאם לצפייה במחשב, בטאבלט ובסמארטפון.

וויסקי אמריקאי

ההיסטוריה של הוויסקי האמריקאי מתחילה בקולוניות המתיישבים האירופאיות שהגיעו לארצות הברית בסוף המאה ה18. הם הביאו איתם המון ידע לגבי זיקוק ויצירת אלכוהול והתיישבו בהתחלה באיזור הצפוני יותר שגובל עם קנדה.
באותו זמן החלו לייצר וויסקי בשיטה שהם הכירו, למעט דבר אחד שהשתנה – סוג הדגן.
בהתחלה זיקקו שיפון, אך עם הזמן החלו לרדת למטה לאיזורים החמים יותר וגילו שם דגן אחר שונה לגמרי. הם גילו את התירס. דגן מתקתק, שגדל בכמויות אדירות ברחבי ארצות הבית.
החלו לזקק אותו ולהכין ממנו וויסקי “חוואים” מתקתק בועט ועוקצני במיוחד וככל שהשמועה התפשטה, כך עלה הביקוש למשקה החריף והוא ממש שטף את השוק.
היו משנעים את הוויסקי בעזרת סירות דרך נהר המיסיסיפי והדלאוור ואחת מהמדינות שצרכו הכי הרבה וויסקי הייתה ניו אורלינס. מכיוון ששם היה ריכוז עשירים ונהנתים מאוד גדול שבאמת יכלו להרשות לעצמם לצרוך וויסקי (שהיה נחשב למאוד יקר בתקופה ההיא) ושיווקו אותו תחת של המלוכה הצרפתי Bourbon(בורבון) ששלט באיזור, היום בורבון הפך לשם הנרדף לוויסקי אמריקאי ברחבי העולם כולו.

מזה וויסקי אמריקאי?

עם השנים נהיו כל מיני סוגי וויסקי בארצות הברית, נכנסו חוקים חדשים שמגדירים מהו וויסקי ברבן ומהו וויסקי טנסי.
על מנת שברבן יקרא ברבן צריכה להיות בתערובת הדגנים לפחות 51% של תירס (השאר יכול להיות שיפון, שיבולת שועל וכו’), והוא צריך להתיישן מינימום שנתיים בתוך חביות עץ אלון חדשות שחרכו אותן מבפנים.
חייב להגיע ממחוז קנטקי בלבד. (ישנם וויסקים מאיזורים נוספים אך הם לא יכולים להיקרא ברבן – לדוגמא: ג’ק דניאלס הוא לא ברבן. הוא נחשב לוויסקי טנסי)

הידעת? חביות עץ אלון הן עשירות בתאנינים, התאנינים קיימים בתוך עץ האלון והם נותנים למשקה טעם וונילי, קרמי עצי ונעים במיוחד. לאחר תקופת היישון החביות מוטסות לסקוטלנד ואירלנד ומשמשות ליישון הוויסקי שם. על מנת שברבן יקרא ברבן צריכה להיות בתערובת הדגנים לפחות 51% של תירס (השאר יכול להיות שיפון, שיבולת שועל וכו’), והוא צריך להתיישן מינימום שנתיים בתוך חביות עץ אלון חדשות שחרכו אותן מבפנים.
חייב להגיע ממחוז קנטקי בלבד. (ישנם וויסקים מאיזורים נוספים אך הם לא יכולים להיקרא ברבן )

הוויסקי הנבחר הוא Bulleit Bourbon

וויסקי של קאובויז מימי המערב הפרוע. 45% אלכוהול שנותנים עונג עוקצני ובועט עם וויסקי שמתמצת את מהותו של ברבן בלגימה אחת!
אף: תפוזי ועשיר בווניל ועץ.
טעם: נגיעה של עלי טבק, עם הדרים ותבלינים חמים.
סיומת: חלקה ועוקצנית.

הוויסקי הנבחר הוא Bulleit Bourbon

וויסקי של קאובויז מימי המערב הפרוע. 45% אלכוהול שנותנים עונג עוקצני ובועט עם וויסקי שמתמצת את מהותו של ברבן בלגימה אחת!
אף: תפוזי ועשיר בווניל ועץ.
טעם: נגיעה של עלי טבק, עם הדרים ותבלינים חמים.
סיומת: חלקה ועוקצנית.

ועכשיו לחלק המעניין!

1) מזגו את הבקבוקון עם הסימון “4” לכוסות הטעימה.
2) סחררו בתנועות סיבוביות את הכוס כ20 פעמים. הוויסקי נחשף לאוויר וזה יעזור לארומה והטעמים של המשקה להיפתח יותר טוב.
3) קחו שלוק גדול של מים קרים.
4) לאחר מכן הריחו את הכוס ממרחק של כ4 ס”מ מן האף. תנסו להבין את הארומה וללכוד את הטעמים שיוצאים מהכוס.
5) לגמו מהוויסקי בכיף ותהנו מהטעמים המיוחדים שלו.
*לאחר הטעימה הראשונה אפשר להוסיף כמה טיפות מהמים שקיבלתם על מנת לפתוח קצת את הטעמים והארומה.

מחכים לכם ביעד הבא: קנדה Canada