No products in the cart.
0.00 0

BLOOM – מותג הקוקטיילים המבוקבקים מבית היוצר של גורמי ספיאשווילי.

ברכות

הגעתם ל -

Scotland

ברוכים הבאים לסיור הוויסקי העולמי!

במידה והמוסיקה לא מתנגנת אנא לחצו על כפתור הplay

מומלץ להפעיל רמקולים (רמת הווליום מותאמת לחוויה מושלמת לכן יש לכוון את העוצמה אצלכם על 100%)

העמוד מותאם לצפייה במחשב, בטאבלט ובסמארטפון.

וויסקי סקוטי

הוויסקי הסקוטי הוזכר כבר במאה ה15 בספרי ההיסטוריה אך הוא קיבל הכרה בתודעת העולם בתחילת המאה ה18.
בזמנו היה נהוג לייצר וויסקי “סינגל מאלט” שמאוד אופייני לסקוטלנד. סינגל מאלט הוא וויסקי שמגיע ממזקקה אחת ועשוי מסוג אחד של דגן (בסקוטלנד משתמשים בשעורה) ומזוקק בדודי נחושת.
הסינגל מאלט נחשב לאליטה של שתייני התזקיק, ישנם הרבה מזקקות שמייצרות סינגל מאלט בסקוטלנד, הוויסקי שלהם נחשב בעיני האנשים יותר איכותי משום שהתהליך עצמו יותר מבוקר וארוך וכתוצאה מכך הוויסקי נחשב ליותר מוקפד.

מזה וויסקי סקוטי?

לפי החוק בסוקטלנד, סינגל מאלט חייב להיות מזוקק בסקוטלנד, עשוי אך ורק משעורה,
מזוקק פעמיים בזיקוק דודי (שנותן לו גוף יותר כבד משל האיריים) ומיושן מינימום 3 שנים בחביות עץ אלון אמריקאיות משומשות (הכוונה היא שכבר יישנו בהן וויסקי אמריקאי בעבר).
הוויסקי בסקוטלנד מאוד מיוחד מפני שכל איזור במדינה מייצר סוגי וויסקי שונים.

איזור הצפון Highlands: הוויסקי שמגיע מהאיזור הזה יהיה מאופיין בדרך כלל יהיה פרחוני ונעים ובעל גוף מלא.

דוגמאות למזקקות מוכרות מהאיזור :
Macallan, Glenmorangie, Ryal lochnagar

איזור המרכז – :Speysideהספייסייד הוא מעין מובלעת בתוך רכס היילנדס ומתחיל מחלקה התחתון. רוב ריכוז מזקקות הסינגל מאלט של סקוטלנד מרוכזות בו. האיזור מאופיין בטעמים יותר פירותיים וידידותיים, פחות עוצמתי באופי ויותר נגיש למרבית האנשים.

דוגמאות למזקקות מוכרות מהאיזור :
Glenfidich, Singelton, Balvinie.

איזור האיים הדרום מערביים Islay – האיזור שבו מתפקדות היום מספר מזקקות בודדות בלבד, ונחשב בעיניי רבים לאחד מהמעניינים ביותר שקיימים בסקוטלנד ואשר מאפניינים אותה היטב. האיזור מאופיין בטעמים מעושנים, וויסקי הרבה יותר בועטים ופחות מתחנפים.

דוגמאות למזקקות מוכרות מהאיזור :
Caol ila, Ardbeg, Lagavulin

הוויסקי הנבחר הוא Singleton 12

סינגלטון מגיע מהספייסייד ומיושן 12 שנים. אחד הוויסקים שמתארים את האיזור בצורה הטובה ביותר ומאוד מומלץ למי שרוצה להתחיל את דרכו בעולם הסינגל מאלט.
אף: דגנים וחמאה, עם רקע של עץ ואגוזים.
טעם: הדרי ועגול, טעמים של קרמל וטופי עם נגיעה דשא טרי.
סיומת: סיומת בינונית מבחינת אורך, עם הרבה עץ ופירות.

הוויסקי הנבחר הוא Singleton 12

סינגלטון מגיע מהספייסייד ומיושן 12 שנים. אחד הוויסקים שמתארים את האיזור בצורה הטובה ביותר ומאוד מומלץ למי שרוצה להתחיל את דרכו בעולם הסינגל מאלט.
אף: דגנים וחמאה, עם רקע של עץ ואגוזים.
טעם: הדרי ועגול, טעמים של קרמל וטופי עם נגיעה דשא טרי.
סיומת: סיומת בינונית מבחינת אורך, עם הרבה עץ ופירות.

ועכשיו לחלק המעניין!

1) מזגו את הבקבוקון עם הסימון “2” לכוסות הטעימה.
2) סחררו בתנועות סיבוביות את הכוס כ20 פעמים. הוויסקי נחשף לאוויר וזה יעזור לארומה והטעמים של המשקה להיפתח יותר טוב.
3) קחו שלוק גדול של מים קרים.
4) לאחר מכן הריחו את הכוס ממרחק של כ4 ס”מ מן האף. תנסו להבין את הארומה וללכוד את הטעמים שיוצאים מהכוס.
5) לגמו מהוויסקי בכיף ותהנו מהטעמים המיוחדים שלו.
*לאחר הטעימה הראשונה אפשר להוסיף כמה טיפות מהמים שקיבלתם על מנת לפתוח קצת את הטעמים והארומה.

בשלב זה אנו ממליצים ללגום שלוק מים צונן על מנת לאפס את חוש הטעם מפני שתכף נטעם Blended Malt!

וויסקי סקוטי - Blended

סקוטלנד חוותה המון קשיים עם תעשיית הוויסקי שלה, בין אם אלו היו האיריים שהתעקשו כי הם אלו אשר גילו את המשקה, עד לאנגליה שניסתה בכל כוחה להטיל מיסים על הייצור ועל המשקה עצמו ועד לרגע שבו נכנסו חוקי הוויסקי הרשמיים למדינה.

והנה על קצה המזלג, הסיפור של אחת ממזקקות הבלנדד הכי חשובות שיש בעולם.
בתחילת המאה ה19 נולד ילד קטן בשם ג’ון ווקר והוא היה בעלים של חנות מכולת צנועה בעיירה בשם קילמרנוק. ג’ון הצעיר היה האח הגדול והוא מימן ותמך בכל משפחתו לאחר שאביו נפטר.
שנים באותה תקופה היו המון ספינות שערכו מסעות מסביב לעולם, באותה תקופה תה ותבלינים היו נחשבים למיוחדים ויקרי ערך משום שהיו מגיעים בעיקר מיבשת אסיה.
ובין השנים האלו בית המלוכה העניק צ’רטר ל”חברת הודו המזרחית”, הזיכיון העניק לחברה זכות לייבא תבלינים לממלכה.

ג’ון הצעיר החל לגלות עניין בתערובות התה והתבלינים והחל הוא לייצר את הערבובים שלו.
מה שנתן לו עם השנים את היכולת ללמוד לערבב עם השנים ג’וני ערבב וויסקים שונים וגרם למאות אלפי סקוטים לשתות את הוויסקי שלו – ועד היום, ג’וני ווקר נחשב לאחד הוויסקים החשובים ביותר בכל הזמנים ויצר את מותג הוויסקי הנמכר ביותר בעולם שיחגוג השנה (2021) 200 שנים לקיומו!

אז מהו בעצם Blenden Malt Whisky?

בלנדד וויסקי כשמו כן הוא – וויסקי מעורבב. הכוונה היא שאם בסקוטלנד הסינגל מאלט חייב להיות עשוי אך ורק משעורה ומגיע ממזקקה אחת, בלנדד מאלט הוא פחות נוקשה בחוקים.
בלנדד יכול להיות מופק גם מדגנים אחרים כמו שיפון, תירס, שיבולת שועל וכו’. הוא לא חייב להיות מיושן מינימום שנים והוויסקי יכול להגיע ממספר מזקקות.
ננסה להתסכל על זה כמו אוכל – יצרני הסינגל מאלט הם כמו חקלאים שמגדלים זני ירקות, ואילו יצרני הבלנדד מאלט לוקחים את ה”ירקות” השונים מהמזקקות ובעצם עושות סלט.
לכן רבים מחשיבים אותו לפחות איכותי, אך הדבר לא נכון בכלל ואפילו יותר מזה, מזקקות שמייצרות בלנדד וויסקי נותנות זכות קיום למזקקות סינגל מאלט בשל העובדה שוויסקי בלנדד נצרך יותר ומפיקים אותו מסינגל מאלט…וכך נוצר מעגל נפלא של הפריה הדדית.

מזקקות בלנדד מוכרות:
Johnnie Walker, Chivas , Ballentines, J&B

הוויסקי הנבחר הוא Johnnie Walker Double Black

אחד מהוויסקים האהובים בעולם, וכעת בגרסה שנותנת הומאז’ לחלק הדרום מערבי של סקוטלנד המאופיין בטעמי עשן עוצמתיים וגוף עמוק. מתיישן בחביות אקסטרה שרופות דגש על העשן.
אף: ווניל ואגוזים, עם ניחוחות ברביקיו וביסלי גריל עדין, הדריות שמתחבאת מאחורי העשן.
טעם: גוף עמוק ושמנוני, העשן מפתיע ועושה עבודה מאוד יפה, בעל מתיקות נעימה וטעמי דגנים.
סיומת: ארוכה, עם פלפל שחור ועשן קריר שמזכיר מעט מנטה.

הוויסקי הנבחר הוא Johnnie Walker Double Black

אחד מהוויסקים האהובים בעולם, וכעת בגרסה שנותנת הומאז’ לחלק הדרום מערבי של סקוטלנד המאופיין בטעמי עשן עוצמתיים וגוף עמוק. מתיישן בחביות אקסטרה שרופות דגש על העשן.
אף: ווניל ואגוזים, עם ניחוחות ברביקיו וביסלי גריל עדין, הדריות שמתחבאת מאחורי העשן.
טעם: גוף עמוק ושמנוני, העשן מפתיע ועושה עבודה מאוד יפה, בעל מתיקות נעימה וטעמי דגנים.
סיומת: ארוכה, עם פלפל שחור ועשן קריר שמזכיר מעט מנטה.

ועכשיו לחלק המעניין!

1) מזגו את הבקבוקון עם הסימון “3” לכוסות הטעימה.
2) סחררו בתנועות סיבוביות את הכוס כ20 פעמים. הוויסקי נחשף לאוויר וזה יעזור לארומה והטעמים של המשקה להיפתח יותר טוב.
3) קחו שלוק גדול של מים קרים.
4) לאחר מכן הריחו את הכוס ממרחק של כ4 ס”מ מן האף. תנסו להבין את הארומה וללכוד את הטעמים שיוצאים מהכוס.
5) לגמו מהוויסקי בכיף ותהנו מהטעמים המיוחדים שלו.
*לאחר הטעימה הראשונה אפשר להוסיף כמה טיפות מהמים שקיבלתם על מנת לפתוח קצת את הטעמים והארומה.

מחכים לכם

ביעד הבא:

ארה"ב USA