מומלץ להפעיל רמקולים (רמת הווליום מותאמת לחוויה מושלמת לכן יש לכוון את העוצמה אצלכם על 100%)
העמוד מותאם לצפייה במחשב, בטאבלט ובסמארטפון.
גם בארץ הקודש מזקקים וויסקי (יש יאמרו הוויסקי הקדוש ביותר בעולם!) והוא נחשב לוויסקי עולם חדש. הכוונה היא שאין יותר מדי חוקים כי בלאו הכי ארץ הייצור היא לא המקורית.
אך זה נותן פתח למשהו חדש – נסייניות וחידושים.
בארץ ישראל ישנם מספר מזקקות וויסקי שמייצרות את המשקה בצורה שונה (מזקקת גולני, מזקקת ירושלמי, מזקקת פלטר וכו’) וכולן עושות דברים מעולים!
הראשונה שהביאה את בשורת הוויסקי לישראל היא לא אחרת מאשר מזקקת milk&honey
הממוקמת בתל אביב ממש מאחורי איצטדיון בלומפילד (סמלי משהו?) והם מייצרים מיני וויסקי שונים בניסויים שונים. החל מסינגל מאלט צעיר ועד יישון בחביות שרופות ואפילו הכנת של ג’ין מתובל בזעתר. מזקקת חלב ודבש כבר חרטה על דגלה את היותה חלוצת הוויסקי הישראלית.
וויסקי במדינות חמות מתיישן מהר יותר, כתוצאה מכך יותר חלק של מלאכים נפלט לשמיים. אז מילק אנד האני החליטו ליישן חביות במקום הנמוך ביותר בעולם – ים המלח! (תתארו כמה הוא יעלה בעתיד)
הוויסקי בארץ מאוד מושפע מסקוטלנד ומיוצר בעיקר משעורה ושילובים בודדים של דגנים למען יצירת בלנדד וויסקי.
מכיוון שהוא נחשב לוויסקי מודרני אין לו יותר מדי חוקים, אך עדיין הוא מנסה להיצמד למקורות כדי שתהיה תבנית מסויימת , כמו יישון של שנתיים מינימום ושיהיה מזוקק בישראל בלבד.
שם המזקקה פשוט מתאר הכי טוב את הסיבה שבגללה הוא נבחר לייצג את ישראל בתחנה האחרונה של הסיור שלנו. החלוצים של המדינה בייצור התזקיק האהוב.
אף: ניחוחות של וניל עם מעט עץ עם ופירותיות קלה ברקע.
פה: גוף קל, וניל, קרמל ודבש, מלווים בטעמי עץ וספייסיות של פלפל שחור
סיומת: קצרה ועדינה, עם טעמי עץ מעניינים.
שם המזקקה פשוט מתאר הכי טוב את הסיבה שבגללה הוא נבחר לייצג את ישראל בתחנה האחרונה של הסיור שלנו. החלוצים של המדינה בייצור התזקיק האהוב.
אף: ניחוחות של וניל עם מעט עץ עם ופירותיות קלה ברקע.
פה: גוף קל, וניל, קרמל ודבש, מלווים בטעמי עץ וספייסיות של פלפל שחור
סיומת: קצרה ועדינה, עם טעמי עץ מעניינים.
1) מזגו את הבקבוקון עם הסימון “7” לכוסות הטעימה.
2) סחררו בתנועות סיבוביות את הכוס כ20 פעמים. הוויסקי נחשף לאוויר וזה יעזור לארומה והטעמים של המשקה להיפתח יותר טוב.
3) קחו שלוק גדול של מים קרים.
4) לאחר מכן הריחו את הכוס ממרחק של כ4 ס”מ מן האף. תנסו להבין את הארומה וללכוד את הטעמים שיוצאים מהכוס.
5) לגמו מהוויסקי בכיף ותהנו מהטעמים המיוחדים שלו.
*לאחר הטעימה הראשונה אפשר להוסיף כמה טיפות מהמים שקיבלתם על מנת לפתוח קצת את הטעמים והארומה.
BLOOM – מותג הקוקטיילים המבוקבקים מבית היוצר של גורמי ספיאשווילי
www.bloomcocktails.co.il
BLOOM – מותג הקוקטיילים המבוקבקים מבית היוצר של גורמי ספיאשווילי
www.bloomcocktails.co.il