No products in the cart.
0.00 0

BLOOM – מותג הקוקטיילים המבוקבקים מבית היוצר של גורמי ספיאשווילי.

ברכות

הגעתם ל -

Ireland

ברוכים הבאים לסיור הוויסקי העולמי!

במידה והמוסיקה לא מתנגנת אנא לחצו על כפתור הplay

מומלץ להפעיל רמקולים (רמת הווליום מותאמת לחוויה מושלמת לכן יש לכוון את העוצמה אצלכם על 100%)

העמוד מותאם לצפייה במחשב, בטאבלט ובסמארטפון.

אז מה זה בעצם וויסקי?

בהגדרה המילונית המקצועית וויסקי הוא: “תזקיק דגנים מיושן”. זה אומר שלוקחים דגנים (במקרה של הוויסקי האירי הדגן הוא שעורה) ויוצרים מהם לתת, כלומר מנבטים אותם. ההנבטה מפרקת סוכרים ומאפשרת לשמרים לייצר אלכוהול באחוז נמוך, מעין שיכר דגנים שמאוד מזכיר בירה.
את השיכר מזקקים, תהליך הזיקוק מפריד את האלכוהול מהמים וכך מאפשר ליצור אחוז אלכוהול גבוה. התזקיק מתיישן בחביות עץ שנותנות למשקה את הטעם הייחודי והמעניין שלו.

איך הוויסקי נוצר? (או מי יצר את הוויסקי?)

האגדה טוענת שנזירים איריים משנת 1000 לספירה היו נוהגים לערוך מסעות חקר וגילוי באיזור אירופה והים התיכון ותוך כדי היו עסוקים בלהפיץ את נצרותם על ידי כך שהקימו מנזרים ברחבי היבשת.

אך יש הטוענים שבעת מסעות הצלב שהם ערכו, הם חשפו יותר מדי מהידע שהם רכשו וכתוצאה מכך החלו עוד מדינות לזקק משקאות כמו בצרפת, מדינות סקנדינביה ויותר מכל בסקוטלנד – השכנה הבעייתית, שעם הזמן פיתחה מסורת וויסקי משלה ועד היום הן בוויכוח על מי היה הראשון שהמציא את הוויסקי.

וויסקי אירי:

הוויסקי האירי עובר תהליך שמייחד אותו ונותן לו את האישור הממשלתי להטביע על גבי התווית את המילה – IRISH WHISKEY.
שיטת הזיקוק של הוויסקי האירי ייחודית גם היא, הוא מזוקק 3 פעמים, מה שמקנה לו טעם יותר מעודן ונעים ונותן פיניש יחסית “קליל” לעומת הוויסקי מהמדינה השכנה. ומיושן לפחות 3 שנים.

הוויסקי הנבחר הוא: Red Breast 12

אחד מהוויסקים המיוחדים ביותר באירלנד והוא למעשה סינגל מאלט, מגיע אלינו ממזקקת מידלטון והוא זכה להמון פרסים בשל איכותו המגיעה מיישון בחביות עץ אלון אמריקאיות וחביות שרי מספרד.
אף: אגוזי ועשיר, ניחוח עוקצני של ג’ינג’ר ופירותיות של מלון.
טעם: מתובל עם גוף מלא, מעט הדרי ומרציפני עם נגיעה קלה של פירות אדומים.
סיומת: ארוכה, עשירה ומתובלת.

הוויסקי הנבחר הוא: Red Breast 12

אחד מהוויסקים המיוחדים ביותר באירלנד והוא למעשה סינגל מאלט, מגיע אלינו ממזקקת מידלטון והוא זכה להמון פרסים בשל איכותו המגיעה מיישון בחביות עץ אלון אמריקאיות וחביות שרי מספרד.
אף: אגוזי ועשיר, ניחוח עוקצני של ג’ינג’ר ופירותיות של מלון.
טעם: מתובל עם גוף מלא, מעט הדרי ומרציפני עם נגיעה קלה של פירות אדומים.
סיומת: ארוכה, עשירה ומתובלת.

ועכשיו לחלק המעניין!

1) מזגו את הבקבוקון עם הסימון “1” לכוסות הטעימה.
2) סחררו בתנועות סיבוביות את הכוס כ20 פעמים. הוויסקי נחשף לאוויר וזה יעזור לארומה והטעמים של המשקה להיפתח יותר טוב.
3) קחו שלוק גדול של מים קרים.
4) לאחר מכן הריחו את הכוס ממרחק של כ4 ס”מ מן האף. תנסו להבין את הארומה וללכוד את הטעמים שיוצאים מהכוס.
5) לגמו מהוויסקי בכיף ותהנו מהטעמים המיוחדים שלו.
*לאחר הטעימה הראשונה אפשר להוסיף כמה טיפות מהמים שקיבלתם על מנת לפתוח קצת את הטעמים והארומה.

מחכים לכם ביעד הבא: סקוטלנד Scotland