No products in the cart.
0.00 0

BLOOM – מותג הקוקטיילים המבוקבקים מבית היוצר של גורמי ספיאשווילי.

ברכות

הגעתם ל -

Canada

ברוכים הבאים לסיור הוויסקי העולמי!

במידה והמוסיקה לא מתנגנת אנא לחצו על כפתור הplay

מומלץ להפעיל רמקולים (רמת הווליום מותאמת לחוויה מושלמת לכן יש לכוון את העוצמה אצלכם על 100%)

העמוד מותאם לצפייה במחשב, בטאבלט ובסמארטפון.

וויסקי קנדי

וויסקי קנדי הוא מאוד מעניין וקשור במסורת שלו לוויסקי האמריקאי.
מתיישבים אירופאים שגרו בצפון ארצות הברית החלו לנוע משם לקראת אמצע המאה ה19 מפני שנכנסו חוקי שתייה חדשים והם לא רצו לקחת חלק בסנקציות הוויסקי, לכן הם עלו צפונה והגיעו למדינת המייפל הקרירה ושם לא היה להם זר כלל וכלל.
הם הגיעו למקום שבו מצאו שיפון בשפע ויכלו להכין את הדוגמא הראשונית ביותר לוויסקי שיוצר באמריקה.
הוויסקי שלהם נחשב למחוספס ויבש והוא היה משמש בעבר ציידים לחימום בימי החורף הקרים ביערות המושלגים. עם הזמן הוא הפך לוויסקי המזוהה ביותר עם המדינה והפך לסוג של “מועדון וויסקי קנדי”

הידעת?

הידעת? ישנו וויסקי שנקרא CANADIAN CLUB והוא על שם מועדון הוויסקי העתיק והראשון במדינה.

מזה וויסקי קנדי?

וויסקי קנדי הוא נפוץ מאוד בעולם וקנדה היא אחת מ5 היצרניות החשובות שיש.
הוא מיוצר בעיקר משיפון – מה שנותן לו את הטעם המתובל היבש והעוצמתי.
מתיישן לפחות 3 שנים בחביות עץ אלון חרוכות.

הוויסקי הנבחר הוא Sazerak Rye

את שמו הוא מקבל מבית הקפה המפורסם “סזארק” מניו אורלינס שהוקם על ידי מתיישבים צרפתים, 45% של אלכוהול משובח בתזקיק מיוחד במינו שכבר הפך לסמל.
אף: מתוק ומתובל עם נגיעות של ג’ינג’ר ופלפל שחור.
טעם: סמיך ומתובל, טעמי מרמלדה וחמאת בוטנים בשילוב של עץ אלון.
סיומת: שמנונית ואלכוהולית מעט.

הוויסקי הנבחר הוא Sazerak Rye

את שמו הוא מקבל מבית הקפה המפורסם “סזארק” מניו אורלינס שהוקם על ידי מתיישבים צרפתים, 45% של אלכוהול משובח בתזקיק מיוחד במינו שכבר הפך לסמל.
אף: מתוק ומתובל עם נגיעות של ג’ינג’ר ופלפל שחור.
טעם: סמיך ומתובל, טעמי מרמלדה וחמאת בוטנים בשילוב של עץ אלון.
סיומת: שמנונית ואלכוהולית מעט.

ועכשיו לחלק המעניין!

1) מזגו את הבקבוקון עם הסימון “5” לכוסות הטעימה.
2) סחררו בתנועות סיבוביות את הכוס כ20 פעמים. הוויסקי נחשף לאוויר וזה יעזור לארומה והטעמים של המשקה להיפתח יותר טוב.
3) קחו שלוק גדול של מים קרים.
4) לאחר מכן הריחו את הכוס ממרחק של כ4 ס”מ מן האף. תנסו להבין את הארומה וללכוד את הטעמים שיוצאים מהכוס.
5) לגמו מהוויסקי בכיף ותהנו מהטעמים המיוחדים שלו.
*לאחר הטעימה הראשונה אפשר להוסיף כמה טיפות מהמים שקיבלתם על מנת לפתוח קצת את הטעמים והארומה.

מחכים לכם ביעד הבא: יפן Japan